Oldalak

2012. február 19., vasárnap

Lenmagos keksz

A lenmagot leginkább sós- vagy péksüteményekbe sütve tudjuk felhasználni, de tehetjük sütés nélkül müzlibe vagy salátába is. A lenmag háromszor annyi omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint a halolaj. Mivel az emberi szervezet nem képes előállítani, a lenmag kiváló  omega-3  zsírsavforrás; koleszterincsökkentő,  ellenállóbbá teszi a sejteket, jótékonyan hat az ízületekre és a májműködésre. 



Ropogós kekszet a következőképpen süthetünk belőle:
50 ml darált lenmag
160 ml graham liszt
1/4 kanál sütőpor
10 ml vaj (két evőkanál)
75 ml tej
só 

Keverjük össze a lenmagot, a lisztet, a sütőport, a sót és dolgozzuk össze a vajjal. Öntsük fel tejjel. Hagyjuk pihenni 20 percig, majd nagyon vékonyra nyújtsuk. 160 fokon 10-15 percig, aranybarnára kell sütni.