Oldalak

2010. december 12., vasárnap

Karácsony természetesen

Szárított gyümölcs
A karácsonyi hangulat megteremtéséhez nem kell fákat kidönteni, költséges díszekre és lámpákra költeni. Az ünnep bennünk születik. 

Gyümölcskarikákat száríthatunk szobahőmérsékleten, így a citrusillat körbelengi a lakást. Naponta elég forgatni. A száraz gyümölcsöket koszorúba fűzhetjük, vagy más dekorációs célra használhatjuk. 

Dekorált gyümölcsök



A citrusféléket faraghatjuk vagy olyan illatos fűszerekkel, mint a fahéj, szegfűszeg vagy ánizs, díszíthetjük.





Cukormázas gyümölcs




A korábban gyűjtött száraz termések, a dió és toboz mellé gyűjtsünk színes bogyókat. Szárítsunk gyümölcsöket vagy cukormázzal fessünk a friss gyümölcsökre, keressünk hozzá színben megfelelő gyertyát.







Gyümölcs mécsestartó
Faragjunk mécsestartót grapefruit- vagy narancshéjból. Tartós mécsestartóhoz először ki kell tömni és meg kell szárítani a héjat (3-4 napig). A pödrött formához háromszögeket kell vágni a héjba, és egyenként kell betekerni a héjcsíkokat. A mécsest ne hagyjuk felügyelet nélkül.


Természetes díszek 








Készítsünk természetes díszeket mézeskalácsból, szalmából, gyümölcsből, pattogatott kukoricából, méhviaszból.