A bulgur tulajdonképpen különböző búzafajokból, de főként durumból készült töret, leginkább a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Indiában kedvelt gabonaféle. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik. Különféle méretűt és finomságút készítenek belőle. Étkezés előtt elég leforrázni, és fedő alatt megpuhul. A bulgurt keverik a tört búzával, ami az előbbivel ellentétben nem előfőzött.
Gazdag emésztésserkentő rostokban, ami ahhoz is szükséges, hogy a koleszterinszint alacsonyan maradjon. Jó forrása a vasnak, foszfornak és magnéziumnak; valamint a B6 és az E vitaminoknak, amelyek segítenek a szervezetnek, hogy elpusztítsa a káros szabadgyököket, ugyanakkor stabilizálja az energiaszintet, és fenntartja az idegrendszer egészségét. Glikmiás indexe alacsony (46). Általában köretnek fogyasztják, de készülhet belőle piláf (húsos étel), saláta (pl.: tabouli), sütemény, stb. Használhatjuk hús vagy rizs helyett különböző ételekben.
Gazdag emésztésserkentő rostokban, ami ahhoz is szükséges, hogy a koleszterinszint alacsonyan maradjon. Jó forrása a vasnak, foszfornak és magnéziumnak; valamint a B6 és az E vitaminoknak, amelyek segítenek a szervezetnek, hogy elpusztítsa a káros szabadgyököket, ugyanakkor stabilizálja az energiaszintet, és fenntartja az idegrendszer egészségét. Glikmiás indexe alacsony (46). Általában köretnek fogyasztják, de készülhet belőle piláf (húsos étel), saláta (pl.: tabouli), sütemény, stb. Használhatjuk hús vagy rizs helyett különböző ételekben.